Az Interchange több mint 240.000 cseh koronával, és saját hozzájárulásával is támogatja a „People in Need” humanitárius szervezetet

Az Interchange több mint 240.000 cseh koronával, és saját hozzájárulásával is támogatja a „People in Need” humanitárius szervezetet

A cseh Interchange a tavalyi évben több mint 120.000 cseh koronát gyűjtött a „People in Need” (továbbiakban: PIN) nevű szervezet számára, a prágai Vaclav Havel Repülőtéren kihelyezett gyűjtődobozokkal.

A cégcsoport összesítette az adományokat, majd ugyanakkora összeggel kiegészítette, így csaknem negyed millió koronát adományozva a PIN-nek.
A teljes adományt a PIN „Better School for Everyone”, azaz „Jobb iskolát mindenkinek” elnevezésű programjára fordítják, ami a hátrányos helyzetű gyermekek oktatásának segítését tűzte ki célul. Ezen keresztül a PIN, több mint 600, szegény családból származó gyermeket támogat, akik közül már most sokan figyelemreméltó fejlődést értek el iskolai teljesítményüket illetően.
Továbbá majdnem 800 gyermek jár el az úgynevezett PiN klubbokba, ahol megcsinálhatják a házi feladataikat, vagy hasznos tevékenységgel tölthetik el szabadidejüket.

Az Interchange abban állapodott meg a szervezettel, hogy az adományt kifejezetten a délutáni tanulási tevékenységekre és a nyári táborokra költik, melyek már a tanulási programok részét képezik.

Martin Kovalcik, a szervezet médiakoordinátora erről azt mondta:
„Az ehhez hasonló tanulási tevékenységek remek ösztönzést jelentenek, és egyfajta jutalmat is azon gyerekek számára, akiknek sosem volt lehetőségük részt venni semmilyen zenei- vagy sportszakkörön, sem pedig egynapos kiránduláson, vagy nyári táborban – mivel szüleik nem engedhették meg maguknak anyagilag, esetleg nem is érdekelte őket, hogy támogassanak ilyesfajta tevékenységeket. Ezeknek a gyerekeknek például egy nyári tábor is olyan inspirációt jelenthet, melynek hatására teljesen másként kezdik el élni az életüket.”

A 2017-es gyűjtéssel és az Interchange hozzájárulásával kapcsolatban Alastair Holberton, az Interchange Nemzetközi Vállalatcsoport vezérigazgatója így nyilatkozott:
„Gratulálok a PIN munkájához! Ez egy jó és értékes program, ami segíti a gyermekeket és örülünk annak, hogy ehhez folyamatosan hozzájárulhatunk. Támogatásunkat további adománnyal fogjuk kiegészíteni, melyet a PIN-központok gyerekeinek délutáni tanulási tevékenységeire, egynapos kirándulásaira és nyári táboraira költhetnek majd.”