Az Interchange több mint 80.000 cseh koronával támogatja a „People in Need” humanitárius szervezetet

Az Interchange több mint 80.000 cseh koronával támogatja a „People in Need” humanitárius szervezetet

2017 áprilisában az Interchange nyolc adománygyűjtő dobozt helyezett ki a prágai Vaclav Havel Repülőtéren található pénzváltó irodáiban. Az akció lehetőséget biztosít az ügyfelek számára, hogy megmaradt aprópénzeikkel, váltópénzeikkel a Csehországban élő, hátrányos helyzetű gyerekeket támogassák.

Az első, júliusi számláláskor az adományok összege elérte a 42.196 cseh koronát. Az adománygyűjtő dobozok ismét hamar megteltek, így szeptemberben, a második számlálásnál újabb 40.710 koronával gyarapodott a támogatás összege.
Az összegyűjött adomány a „People in Need” nevű cseh civil szervezetet segíti, akik a „Better School fo Everyone” (Jobb iskolát mindenkinek) programjuk támogatására használják fel a pénzösszeget. A projekt célja, hogy segítse a társadalmi beilleszkedést, különös tekintettel a hátrányos helyzetű cseh gyermekek oktatását. A program során 638 szegény családból származó gyermek tanulmányi fejlődését támogatják, és követik figyelemmel azok hosszútávú fejlődését. Ezenkívül 770 gyermek jár el az úgynevezett PINF klubokba, ahol megírhatják házi feladataikat vagy hasznos tevékenységgel tölthetik el szabadidejüket.

Az Interchange csehországi csapata büszke az adományozó ügyfeleire, és örül annak, hogy több mint 80.000 cseh koronával járulhatott hozzá ezekhez a tanulási programokhoz. A csapat tagjai remélik, hogy a következő akció során is legalább ugyanekkora összeget sikerül összegyűjteni és eljuttatni a rászorulók részére.