Újabb öt év a Vaclav Havel Prágai Nemzetközi Repülőtéren

Csehország

Újabb öt év a Vaclav Havel Prágai Nemzetközi Repülőtéren

Prága, 2018. november 28. Az Interchange-csoport – a világ vezető pénzváltó-szolgáltatóinak egyike – bejelentette, hogy további öt éves együttműködési szerződést írt alá a prágai Vaclav Havel Repülőtérrel, pénzváltási-, ATM-, ÁFA-visszatérítési és ezekhez kapcsolódó egyéb kiegészítő pénzügyi szolgáltatásokra vonatkozóan. Ezzel folytatódik az Interchange 2016 januárjában megkezdett tevékenysége és bővül szolgáltatásainak köre a repülőtéren.

A Vaclav Havel Repülőtér fontos regionális csomópont és nemzetközi kapu Prága és Európa többi része felé. Prága az UNESCO világörökségi helyszínei közé tartozik, az ötödik leglátogatottabb város Európában, és a Tripadvisor szerint a „hatodik legjobb úticél a világon”.

Becslések szerint a Vaclav Havel Repülőtér termináljain 2018-ban 16,8 millió utas fordult meg, és a tervek szerint 2025-ig 21 millióra fog növekedni az utasforgalom. Éppen ezért, az Interchange újabb öt évre szóló bérleti szerződésének aláírása – melynek értelmében a cég folytathatja a pénzváltási tevékenységet a repülőtéren –, hatalmas elismerése a cseh leányvállalat három évnyi kemény munkájának, valamint bizonyítéka a repülőtér cég iránti bizalmának is.

A licitfolyamat és a megújított bérlet kapcsán Marek Nacovsky, a cseh Interchange ügyveze tője így fogalmazott: „Örömmel fogadtuk, hogy ismét bizalmat szavaztak nekünk és törekedni fogunk rá, hogy még kiválóbb szolgáltatást nyújtsunk. Különösen büszkék vagyunk rá, hogy a licitfolyamat során 100 pontot értünk el.”

Alastair Holberton, az Interchange-csoport vezérigazgatója szerint: „Fantasztikus eredmény, hogy biztosítani tudjuk meghatározó pozíciónkat ezen a piacon.”

A reptér részéről Jiri Petrzilka, a Prágai Repülőtér igazgatója így nyilatkozott: „Az Interchange a nemzetközi szinten is tapasztalt partnereink csoportjába tartozik. Olyan színvonalas pénzváltáshoz kapcsolódó szolgáltatásokat képes nyújtani, mint például az online valutarendelés, ÁFA-visszatérítés, ATM szolgáltatások vagy a Buy-Back Guarantee szolgáltatás. Ezek mindegyike fontos szerepet játszott a döntésben, amikor pénzváltó céget választottunk a Prágai Repülőtérre.”

Az Interchange a legnagyobb kiskereskedelmi valutaváltó cég Csehországban, ahol 25 éves tapasztalattal rendelkezik. Ezen kívül a közép-kelet-európai régió legfontosabb nemzetközi repterein is jelen van, például Bécsben, Budapesten és több fontos lengyel repülőtéren is.